Kom in Balans met acupunctuur

Postnatale verschijnselen en klachten

De meest voorkomende lichamelijke klachten kort na de bevalling zijn vermoeidheid of energetische uitputting, bloedverlies, spierzwakte of spierpijn, pijn , verminderde concentratie, problemen met de melkproductie of de borstvoeding…..

Van een moeder wordt verwacht dat ze na enkele weken na de geboorte van haar kind is hersteld . Na een moeizame bevalling kan het herstel traag verlopen of soms kunnen er complicaties optreden. De volgende lichamelijk klachten zijn niet zeldzaam: urinaire problemen, gebrekkige melkproduchtie, aanhoudende pijnen ter hoogte van het perineum, overgewicht, aambeien,…..

Soms zit een moeder na de bevalling ook emotioneel niet lekker in haar vel. De intense moeheid samen met (lichamelijke ) veranderingen  zijn soms de aanleiding voor de ‘baby blues’ of, erger, een postnatale depressie.

Hoe kan acupunctuur helpen na een bevalling?

Met acupunctuur worden de klachten op een natuurlijke manier en zonder bijwerkingen behandeld. Een behandeling is erop gericht de energiebalans in uw lichaam te herstellen. Ook wordt uw hormoonhuishouding weer in evenwicht gebracht.Hierdoor nemen de klachten al snel af. Daarnaast behandelt de acupuncturiste uiteraard uw specifieke klachten.

Verder kan acupunctuur nuttig zijn om het littekenweefsel na een keizersnee sneller te laten herstellen, om de melkproductie te bevorderen, om aambeien te bestrijden, om urinaire problemen op te heffen of om pijnklachten te behandelen.

Maar ook bij emotionele problemen zoals een postnatale depressie kan acupunctuur helpen door energieblokkades in het lichaam op te heffen zodat de lichaamsenergie (qi) opnieuw vrij kan circuleren en zullen het lichaam en de geest zich kunnen herstellen.

Acupunctuur Leidschendam, ’t Hert 12, 2266NG Leidschendam  tel:0640028241