Kom in Balans met acupunctuur

Hooikoorts                              

Hooikoorts is een overgevoeligheidsreactie van het lichaam op de stuifmeelkorrels (pollen) van planten, bomen en grassen. In feite is het afweermechanisme van het lichaam in de war. De op zichzelf onschadelijke pollen worden als indringers beschouwd en het lichaam maakt een stof aan, histamine, om ze te bestrijden. Sommige mensen verdagen de stof niet en krijgen vervolgens last van hooikoorts.

Een grote variatie in overgevoeligheidsreacties
Hooikoorts gaat gepaard met een grote verscheidenheid van symptomen. Het leidt tot overprikkeling van de slijmvliezen van neus en keel, en het kan jeukende, tranende en branderige ogen veroorzaken. Ook niezen en benauwdheid komen veel voor. Bovendien kan hooikoorts leiden tot vermoeidheid en een gevoel van algehele malaise.

Acupunctuur bij hooikoorts
Ook al kan acupunctuur met succes ingezet worden in acute gevallen van hooikoorts, ik beveel toch aan om al in een eerdere fase met de behandeling te beginnen. Omdat hooikoorts te maken heeft met een niet goed werkend afweermechanisme, is de behandeling gericht op het reguleren van dit afweermechanisme. Dit gebeurt door heel dunne naaldjes op verschillende punten op het lichaam aan te brengen en de energiestroom te reguleren. Gemiddeld blijkt dat er zes behandelingen nodig zijn buiten het hooikoorts seizoen om een duidelijke klachten vermindering tot stand te brengen. Eventueel zal tijdens het hooikoortsseizoen een aantal nabehandelingen nodig zijn

Acupunctuur Leidschendam, ’t Hert 12, 2266NG Leidschendam  tel:0640028241