Reiki, EFT

Healing

Reiki healing is voor iedereen! De helende energie die gaat stromen werkt in op zowel lichamelijk, geestelijk, emotioneel en spiritueel niveau. Blokkades worden opgeheven waardoor er een mooie balans in het lichaam en geest ontstaat. De energie van Reiki is puur en zal gaan werken daar waar het nodig is

Zelf ben ik Reiki Usuï en TeraMai Master en geef ik met veel passie Reiki behandelingen 

Wat is Reiki?

Reiki is een Japans woord dat universele levensenergie betekent.
Rei betekent universeel en Ki energie. Met het woord wordt zowel de energie aangeduid als de manier waarop je die kunt gebruiken: het Usui Systeem van Natuurlijk Genezen.  De Japanner Mikao Usui (1865-1926) is de grondlegger van wat hijzelf “Usui Reiki Ryoho” noemde. Hij ontwikkelde dit systeem oorspronkelijk als een weg naar geluk, harmonie en spirituele ontwikkeling.

Wat doet Reiki Healing?

Reiki heeft een helende werking voor de mens, zowel op fysiek, mentaal, emotioneel als op spiritueel niveau. In principe bestaat alles in de kosmos uit energie, wijzelf en alles rond en om ons heen. Wij kunnen deze energie niet visueel waarnemen, maar wel fysiek voelen.

Door Reiki wordt het vermogen van het lichaam zichzelf te genezen opnieuw ontwikkeld. Het herstelt de harmonie tussen lichaam en geest, heft blokkades op en bevordert volledige ontspanning. Reiki heeft geen bijwerkingen

Door een Reiki behandeling komt er extra energie beschikbaar voor het lichaam, zodat het lichaam met die extra energie aan het herstel kan beginnen. De gever kan geen invloed uitoefenen op het resultaat van de behandeling, het lichaam van de ontvanger en zijn/haar energiesysteem regelen dat allemaal zelf. Het is voor een Reiki behandeling dan ook niet nodig om een diagnose te stellen.

Reiki is nooit negatief of schadelijk. Reiki werkt ondersteunend maar vervangt nooit een behandeling door een arts

Energie stromen door Reiki Healing

Het vrij stromen van energie bevordert het zelfhelende vermogen van het lichaam. Zo kunnen klachten verdwijnen of verminderen. Een holistische benadering betekent onder andere dat er niet alleen naar de klacht gekeken wordt, maar naar het geheel van fysieke, mentale en emotionele processen. Reiki behandelt op alle niveau’s. Een klacht is veelal een symptoom van iets dat dieper zit. Fysieke signalen (klachten) van het lichaam stellen je in staat je bewust te maken van een disbalans. Reiki geeft je inzicht en helpt je de signalen om te buigen naar een algemeen welzijn en beter functioneren.

Reiki zorgt ervoor dat de energie in je lichaam weer stroomt. Reiki herstelt de balans tussen lichaam en geest. Het bevordert zelfgenezing en kan pijn weghalen of verminderen. Reiki heeft bovendien een heel ontspannen werking. Ook tijdens of na een zwangerschap is een sessie fijn en ondersteunend.

Naast klachtenbehandeling is reiki juist ook geschikt voor de preventie van klachten. Een reiki sessie is even tijd voor jezelf en omringd worden door liefdevolle, helende aandacht. Oosterse geneeskunde is hier ook vooral voor bedoeld: zorg goed voor jezelf zodat ziekte minder of geen kans krijgt

Klachten en symptomen waar Reiki bij kan helpen:

Lichamelijk:

 • Pijn: als hoofd-, rug-, schouder-, nek- en buikpijn
 • Slapeloosheid
 • Vermoeidheid
 • Stress
 • Chronische aandoeningen
 • Bij ernstige ziekten en aandoeningen kan deze therapie een aanvullende werking hebben.

Emotioneel:

 • Depressie
 • Burn-out
 • Angst
 • Rouwverwerking
 • Lusteloosheid

Geestelijk:

 • Hoog gevoeligheid
 • Onzekerheid
 • Ontwikkelen van intuïtie
 • Behoefte aan meer bewustwording

Een Reiki  behandeling duurt ongeveer een uur,  soms pas ik ook EFT  ( emotionele Freedom Techniek) toe.

 

Wat is EFT?   

Emotional Freedom Techniques ( EFT) is een therapie methode die is gebaseerd op het wegnemen van verstoringen in het energiesysteem van het lichaam. De grondlegger is Gary Craig.

EFT  verminderd op geweldige wijze de ergste pijn en problemen van traumatische herinneringen, verdriet, boosheid, fobieën en bijna elke emotionele aandoening die je kunt opnoemen. Verder werkt het snel, blijvend en pijnloos. Het werkt vaak waar niets anders werkt.

EFT is gebaseerd op de ontdekking dat onevenwichtigheid in het energiesysteem van het lichaam diepgaande gevolgen heeft voor het persoonlijk functioneren. Door deze onbalans te corrigeren vindt vaak snelle genezing plaats.

Deze correctie wordt gedaan door op bepaalde plekken van het lichaam te kloppen/tappen en het uitspreken van affirmaties.

EFT is bijzonder effectief.  Het heeft zich klinisch bewezen in duizenden gevallen waaronder:

trauma, mishandeling, stress, woede, angst, fobie, depressie, verdriet, verslavingen, lichamelijke klachten zoals hoofdpijn, rugklachten

 

EFT